Vďaka výnimočnej chuti a inakosti je toto jedlo vhodné na sviatočné obdobie.
Jahňacie stehno v bylinkovej omáčke, 4 porcie
Recept:
1 kg jahňacieho stehna nakrájame na porcie po 250 g a deň vopred necháme marinovať v marináde pozostávajúcej z lyžice olivového oleja, 2 strúčikov rozpučeného cesnaku s čerstvým rozmarínom. Na rozohriatej panvici sprudka opečieme jahňacie kúsky. Do výpeku dáme jednu stredne veľkú nakrájanú cibuľu, 3 lyžice rajčinového pretlaku, 1dcl bieleho vína, 2 dcl vývaru, nasekanú petržlenovú vňať, mätu, bazalku, soľ, mleté čierne korenie a krátko povaríme. Do tohto základu vložíme opečené jahňacie kúsky. Nádobu prikryjeme a vložíme na 2 hodiny do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Ako prílohu odporúčame varené pučené zemiaky zmiešané s opečenou cibuľkou a kockami opečenej obyčajnej slaninky.
Dobrú chuť praje Marián Krška, šéfkuchár reštaurácie Jánošíkov dvor v Zázrivej.